preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Vijesti

Radionica "Jela prilagođena buffet načinu posluživanja (finger food"

Autor: Marina Markanović, 19. 11. 2021.

U petak, 12. 11. u našoj je školi održana radionica za nastavnike kuharstva i za učenike na temu "Jela prilagođena buffet načinu posluživanja (finger food)".

U radionici su sudjelovali učenici 3. d razreda zanimanja kuhar i 4. b razreda zanimanja agroturistički tehničar, a radionicu su osmislili i odradili strukovni učitelji kuharstva Miroslav Balažić i Marija Bošnjak, koji su se dodatno educirali u okviru projekta RCK VirtuOS. 

Na radionici su se prezentirala ova jela:

  • salata od piletine s mladim salatama, hrskavi listić oplemenjen s prahom crnog duda
  • koktel od kozica
  • mini vegetarijanske tortilje
  • svinjski file na podlozi od tost kruha s kremom od avokada
  • okruglice od oslića, s umakom od rikule
  • mini vegetarijanski burger
  • desert u čaši - hrskava podloga, čokoladna krema aromatizirana s bosiljkom, coulis od malina, dekoracija
  • vegetarijanske kuglice od orašastih plodova i suhog voća
  • "tortica" - biskvit od oraha i mrkve, krema od naračne, žele od naranče, dekoracija

Tijekom radionice naši su se učenici i nastavnici imali prilike upoznati s karakteristikama buffet načina posluživanja hrane, kako pravilno odabrati tehnike rada i normative za izradu finger fooda. Edukatori su prezentirali serviranje i dekoriranje malih zalogaja kao i kreativne metode koje se koriste u pripremi i serviranju zalogajnih jela.

Zahvaljujemo edukatorima na kvalitetnoj i zanimljivoj radionici!




Static HTML

Raspored sati
Anketa
Sviđaju li Vam se naše nove stranice?






Oglasna ploča
Naša škola u medijima
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju