2024-09-11 13:10:14 Podravski snack U subotu, 7. rujna 2024. u Turističko-informativnom centru Klopotec na Kladarskom bregu započelo je 4. izdanje vinskog festivala „Slavonija i Podravina wine note“. U subotu je održan 1. event pod nazivom „VINSKI CABARET“. Na poziv direktorice Turističke zajednice Općine Pitomača Ivone Pankasz Srednja škola Stjepana Sulimanca aktivno se uključila u realizaciju ovog eventa i prigotovila Podravski snack, tj. tradicionalna jela Podravine pripremljena od izvornih podravskih namirnica, te prezentirana na inovativan način u obliku finger fooda (mali zalogaji). Pri odabiru namirnica pratili smo godišnja doba i autentičnost namirnica. Na bife stolu smo gostima ponudili: salatu od heljde, domaći kruh sa svinjskom masti, paštetu od heljde, juhu od buče, piletinu s mlincima od koprive, okruglice od soma, jesenje plodove Podravine (okruglice od suhog voća i orašastih plodova), kremu od sira s vinogradarskim breskvama, parfe od heljde s kompotom od višanja. Sva jela su prigotovili prof. kuharstva Darko Baričević i učenik, mladi chef Antonio Hrbak. Iskrene čestitke prof. Baričeviću i mladom chefu Antoniju na uspješno odrađenom poslu. Kako je izgledao bife, stol pogledajte u galeriji. |
Srednja škola Pitomača |