2024-12-10 08:35:51

Tjedan cjeloživotnog učenja - interaktivna radionica kuharstva

U školskom praktikumu kuharstva Srednje škole Stjepana Sulimanca, u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja, u petak 6. 12. 2024. održana je interaktivna radionica kuharstva s temom tradicionalna jela od heljde.

Polaznici radionice bili su učenici 2.d i 3.d razreda, smjer kuhar i članice udruge Čuvarice kulturne baštine iz Kladara te članice Udruge umirovljenika Općine Pitomača. Tijekom radionice polaznici su prigotovljavali paštetu od tune i heljde, kruh od heljde, pljeskavice s heljdom, juhu od heljde i krumpira, piletinu s porilukom i heljdom, svinjski kare s heljdom u WOK-u i kremu od heljde s kompotom od višanja. Radionicu je organizirao i vodio prof. kuharstva Darko Baričević. Hvala svim sudionicima radionice na doprinosu očuvanja tradicionalne gastronomije podravskoga kraja. Više fotografija možete pogledati na Facebook stranici naše Škole.  

Srednja škola Pitomača