2007-06-11 00:00:00 Naši ugostitelji sudjelovali na 11. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu u Šibeniku Na 11. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu koje je održano od 31. svibnja do 02. lipnja u hotelskom naselju Solaris kod Šibenika sudjelovali su i učenici ugostiteljske struke naše škole. Naime, Virovitičko-podravska županija ove je godine bila domaćin savjetovanja, pa se tih dana predstavljalo gospodarstvo, poduzetništvo ali i turizam i ugostiteljska ponuda našega kraja. Kako je između ostalog za preko 700 sudionika nacionalnog savjetovanja Županija Virovitičko-podravska bila i domaćin i na ručku, odlučeno je da se gostima posluže autohtona jela podravsko-slavonske kuhinje. Taj veliki dio posla odradilo je 7 učenika naše škole koji se obrazuju za zanimanje kuhar, zajedno sa svojim nastavnikom Darkom Baričevićem. Na 11. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu koje je održano od 31. svibnja do 02. lipnja u hotelskom naselju Solaris kod Šibenika sudjelovali su i učenici ugostiteljske struke naše škole. Naime, Virovitičko-podravska županija ove je godine bila domaćin savjetovanja, pa se tih dana predstavljalo gospodarstvo, poduzetništvo ali i turizam i ugostiteljska ponuda našega kraja. Kako je između ostalog za preko 700 sudionika nacionalnog savjetovanja Županija Virovitičko-podravska bila i domaćin i na ručku, odlučeno je da se gostima posluže autohtona jela podravsko-slavonske kuhinje. Taj veliki dio posla odradilo je 7 učenika naše škole koji se obrazuju za zanimanje kuhar, zajedno sa svojim nastavnikom Darkom Baričevićem. U Šibeniku su bili slijedeći učenici: Polona Rukavina III.b razred Zvonimir Tomašek, III. b razred Kristijan Šiptar, II. c razred Duško Štefanić, II. c razred Christine Kihler, II. c razred Mateja Mihoković, II. c razred Dijana Stipčić, I. d razred Za sve uzvanike i goste pripremljen je slijedeći Menu: * srneći gulaš sa suhim voćem * srneća pisanica u umaku od gljiva * krvavice, kobasice i pečenice uz heljdinu kašu * podravsko slavonski pladanj ( kulen, domaća suha kobasica, švargla, suha slanina i čvarci te domaći sir i vrhnje ) i na kraju pregršt pravih domaćih kolača, kruh iz krušne peći te svježe jagode, trešnje i jabuke iz podravske ravnice. O tome kako su se naši učenici snašli pripremajući hranu u pravoj , velikoj hotelskoj kuhinji, dovoljno govori podatak da su nakon ručka svi pladnjevi u hotelskom restoranu ostali prazni, a učenicima zajedno s njihovim nastavnikom ponuđeno je da ostanu raditi i preko ljeta. |
Srednja škola Pitomača |