preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Vijesti

EPAS aktivnosti nastavljano virtualno

Autor: Diana Musić, 24. 5. 2020.

Videokonferencije namijenjene juniorima i seniorima projekta Škole ambasadori  europskog parlamenta pratimo svakog četvrtka. Donosimo osvrte na neke od njih i na poruke parlamentaraca i stručnjaka o važnim temama.

Prvi #EPtalks imao je aktualnu temu - COVID-19 i kriza. Parlamentarci su uglavnom govorili o pozitivnim posljedicama krize kao što su napredno korištenje tehnologije, učenje novih vještina, shvaćanje da postoje mnogo važnije vrijednosti od novca, priprema da spremno dočekamo novu krizu ako je bude. Pozitivna stvar koju je kriza donijela je i ta da će Hrvatska shvatiti važnost ulaganja u poljoprivredu i industriju, kao i ulaganja u tehnologiju i inovacije,  rasterećenje od birokracije, poticanje medijskog opismenjavanja. U svakom slučaju EU radi na planu kako pomoći članicama i dati će im vjetar u leđa da prebrode krizu. Važna poruka: iako smo fizički distancirani dok traje pandemija, ne treba se distancirati i socijalno.

Na drugom #EPtalksu bilo je govora o COVID-u i mentalnom zdravlju. Najvažnije poruke koje smo čuli bile su upućene upravo mladima. Kako prevladati osjećaj usamljenosti, trebamo li se navikavati na ovu novu rutinu, kako se boriti sa strahom od neuspjeha – na pitanja je odgovarala psihologinja Ivana Ćosić Pregrad. Ovaj krizni događaj u svima je probudio razne snažne osjećaje s kojima se teško suočiti – stoga u ovo vrijeme ipak treba smanjiti vlastita očekivanja i ne treba biti frustriran zbog mogućeg neuspjeha. Ostali sudionici rekli su nam nešto o svojim dnevnim rutinama, načinima kako obavljaju posao te kakvu viziju imaju za budućnost EU i Hrvatske.

Posljednjeg četvrtka gledali smo izuzetno zanimljiv #EPtalks – tema je bila Sve je digitalno? Influenceri i (nova) viralnost. Definitivna zvijezda ovog četvrtak bila je popularna influencerica Nika Pavičić – govorila je o svojem poslu i svojim razlozima bavljenja njime. Tijekom konferencije sudionici su se dotakli teme kako postoji nedostatak influencera u obrazovanju – gotovo se svi, pa tako i mladi influenceri, bave lifestylom i sličnim temama. Tako da ovo može biti poziv mladima da se okušaju u nečemu što još nitko ne radi i pronađu svoje mjesto na nekom od popularnih medija danas.
Raspored sati
Vremenik provjera
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Projekti i kampanje

 

Anketa
Sviđaju li Vam se naše nove stranice?


Oglasna ploča
Naša škola u medijima
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju