TJEDNI I GODIŠNJI FOND NASTAVNIH SATI
- AGROTURISTIČKI TEHNIČAR
|
Redni broj |
NASTAVNI PREDMET |
Broj sati tj./god. I. a |
Broj sati tj./god. II. a |
Broj sati tj./god. III. a |
Broj sati tj./god. IV. a |
|
1. |
Hrvatski jezik |
3/105 |
3/105 |
3/105 |
3/96 |
|
2. |
Strani jezik |
2/70 |
2/70 |
2/70 |
2/70 |
|
3. |
Povijest |
2/70 |
2/70 |
- |
- |
|
4. |
TZK |
2/70 |
2/70 |
2/70 |
2/70 |
|
5. |
Politika i gospodarstvo |
- |
- |
- |
2/70 |
|
6. |
Vjeronauk/Etika |
1/35 |
1/35 |
1/35 |
1/35 |
|
7. |
Matematika |
2/70 |
2/70 |
2/70 |
2/70 |
|
8. |
Fizika |
2/70 |
- |
- |
- |
|
9. |
Kemija |
2/70 |
2/70 |
- |
- |
|
10. |
Računalstvo |
- |
2/70 |
2/70 |
- |
|
UKUPNO: |
16/560 |
16/560 |
12/420 |
12/384 |
|
|
11. |
Turistička geog. Hrvatske |
2/70 |
|
|
|
|
12. |
Covjek, zdravlje, ekologija |
2/70 |
2/70 |
|
|
|
13. |
Prehrana i poznavanje robe |
|
1+1/35+35 |
|
|
|
14. |
Kuharstvo |
|
|
1+1/35+35 |
1+2/35+64 |
|
15. |
Ugostiteljsko posluživanje |
|
|
|
1+1/32+32 |
|
16. |
Turizam i marketing |
|
|
|
1+1/32+32 |
|
17. |
Bilinogojstvo |
1+1/35+35 |
1+1/35+35 |
2+1/70+35 |
|
|
18. |
Stočarstvo |
1+1/35+35 |
1/35 |
1+1/35+35 |
|
|
19. |
Ekološka poljoprivreda |
|
|
1+1/35+35 |
|
|
20. |
Hortikulturno uređenje gospodarstva |
|
|
|
1+1/32+32 |
|
21. |
Izborni i fakultativni predmeti* |
1+1/35+35 |
1+1/35+35 |
1+1/35+35 |
1+1/35+35 |
|
22. |
Praktična nastava |
4+3/140+105 |
4+3/140+105 |
4+4/140+140 |
3+4/96+128 |
|
UKUPNO: |
17/595 |
16/560 |
19/665 |
18/576 |
|
|
SVEUKUPNO: |
33/1155 |
32/1190 |
31/1155 |
30/960 |
|
|
Stručna praksa: |
105 |
105 |
105 |
96 |
|
* Izborni i fakultativni predmeti: Ribogojstvo, Konjogojstvo, Pčelarstvo; Uzgoj južnih kultura; Ratarstvo; Kunićarstvo; Ljekovito bilje; Proizvodnja mlijeka i mliječnih proizvoda; Lovstvo; Vinarstvo; Gljivarstvo; Etnologija; Knjigovodstvo; Prerada i čuvanje poljoprivrednih proizvoda; Tržište; Ovčarstvo, Kozarstvo; Izrada autohtonog suvenira…
Agroturistički tehničar se bavi ekološkom proizvodnjom, pripremom poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te ponudom hrane s vlastitoga poljoprivrednog gospodarstva. Može pružati i druge turističke usluge.
Agroturistički tehničar se zapošljava u manjim ugostiteljskim objektima koji u djelokrugu svog rada imaju ugostiteljsko i poljoprivredno gospodarstvo i bave se proizvodnjom hrane. Tehničar organizira i brine o ekološkom pristupu u uzgoju kvalitetnog povrća, voća, stoke, osmišljava prezentacije kulturne i povijesne baštine, pruža usluge smještaja gostiju, sastavlja jelovnike, organizira pripremu hrane, osmišljava sadržaje i ponude gospodarstva, surađuje s turističkim zajednicama…
Uz ekološku poljoprivredu vezan je i eko-turizam i upravo on ima potencijale da postane najperspektivniji oblik turizma u RH i to zato što s jedne stane štiti prirodno i kulturno nasljeđe, a s druge omogućava ostvarenje gospodarske koristi.
Razredi - tjedan A - od 22. rujna 2025..pdf
Razredi - tjedan B - od 22. rujna 2025.pdf
Nastavnici - tjedan A - od 22. rujna 2025.pdf
- Obavijest o izboru kan...
- Poziv kandidatima na t...
- Natječaj za posao...
- Obavijest o izboru kan...
- Poziv kandidatima na t...
- Obavijest o izboru kan...
- Poziv kandidatima na t...
- Natječaj za posao...
- Obavijest o izboru kan...
- Poziv kandidatima na t...
- Natječaj za posao...
- Obavijest o izboru kan...
- Poziv kandidatima na t...
- Natječaj za posao...
- Obavijest o izboru kan...
| HRT1, U istom loncu,... |
| > U istom loncu (1. dio) |
| > U istom loncu (2. dio) |
| > U istom loncu (3. dio) |
| > U istom loncu (4. dio) |
| > U istom loncu (5. dio) |
| > U istom loncu (6. dio) |
| Tv Jabuka, Emisija "... |

.png)



