TJEDNI I GODIŠNJI FOND NASTAVNIH SATI
- KONOBAR JMO
Naziv predmeta |
Broj sati |
Ukupni broj sati |
|||||
1. razred |
2. razred |
3. razred |
|||||
tjedno |
godišnje |
tjedno |
godišnje |
tjedno |
godišnje |
||
Hrvatski jezik |
3 |
105 |
3 |
105 |
3 |
96 |
306 |
Strani jezik |
2 |
70 |
2 |
70 |
2 |
64 |
204 |
Povijest |
2 |
70 |
- |
- |
- |
- |
70 |
Vjeronauk/Etika |
1 |
35 |
1 |
35 |
1 |
32 |
102 |
Tjelesna i zdravstvena kultura |
1 |
35 |
1 |
35 |
1 |
32 |
102 |
Politika i gospodarstvo |
- |
- |
2 |
70 |
- |
- |
70 |
Matematika u struci |
2 |
70 |
1 |
35 |
1 |
32 |
137 |
Tehnologija zanimanja |
2 |
70 |
2 |
70 |
1 |
32 |
172 |
Turistička geografija |
- |
- |
- |
- |
1 |
32 |
32 |
Poslovna psihologija i komunikacije |
- |
- |
1 |
35 |
- |
- |
35 |
Kulturno-povijesna baština |
- |
- |
- |
- |
1 |
32 |
32 |
Marketing u turizmu |
- |
- |
- |
- |
2 |
64 |
64 |
Enologija s gastronomijom |
- |
- |
1 |
35 |
- |
- |
35 |
Vođenje i organizacija restorana |
- |
- |
- |
- |
1 |
32 |
32 |
Strani jezik II. |
2 |
70 |
2 |
70 |
2 |
64 |
204 |
Izborna nastava |
1 |
35 |
1 |
35 |
1 |
32 |
102 |
Tjelesna i zdravstvena kultura Matematika u struci Strani jezik II. Stručni predmeti |
|
|
|
|
|
|
|
Vježbe u školi |
|||||||
Bonton |
1 |
35 |
- |
- |
- |
- |
35 |
Kuharstvo |
1 |
35 |
1 |
35 |
- |
- |
70 |
Osnove računalstva |
2 |
70 |
- |
- |
- |
- |
70 |
Praktična nastava |
|
760 |
|
865 |
|
800 |
2425 |
Ukupno |
20 |
1460 |
18 |
1495 |
17 |
1344 |
4299 |
NASTAVNI PLAN - OBJAŠNJENJE
A) Općeobrazovni dio
Naziv predmeta |
Broj sati |
Ukupni broj sati |
|||||
1. razred |
2. razred |
3. razred |
|||||
tjedno |
godišnje |
tjedno |
godišnje |
tjedno |
godišnje |
||
Hrvatski jezik |
3 |
105 |
3 |
105 |
3 |
96 |
306 |
Strani jezik |
2 |
70 |
2 |
70 |
2 |
64 |
204 |
Povijest |
2 |
70 |
- |
- |
- |
- |
70 |
Vjeronauk/Etika |
1 |
35 |
1 |
35 |
1 |
32 |
102 |
Tjelesna i zdravstvena kultura |
1 |
35 |
1 |
35 |
1 |
32 |
102 |
Politika i gospodarstvo |
- |
- |
2 |
70 |
- |
- |
70 |
Ukupno |
9 |
315 |
9 |
315 |
7 |
224 |
854 |
B) Stručno – teorijski dio s izbornom nastavom
Naziv predmeta |
Broj sati |
Ukupni broj sati |
|||||
1. razred |
2. razred |
3. razred |
|||||
tjedno |
godišnje |
tjedno |
godišnje |
tjedno |
godišnje |
||
Matematika u struci |
2 |
70 |
1 |
35 |
1 |
32 |
137 |
Tehnologija zanimanja * |
2 |
70 |
2 |
70 |
1 |
32 |
172 |
Turistička geografija |
- |
- |
- |
- |
1 |
32 |
32 |
Poslovna psihologija i komunikacije |
- |
- |
1 |
35 |
- |
- |
35 |
Kulturno povijesna baština |
- |
- |
- |
- |
1 |
32 |
32 |
Marketing u turizmu |
- |
- |
- |
- |
2 |
64 |
64 |
Enologija s gastronomijom |
- |
- |
1 |
35 |
- |
- |
35 |
Vođenje i organizacije restorana |
- |
- |
- |
- |
1 |
32 |
32 |
Strani jezik II. |
2 |
70 |
2 |
70 |
2 |
64 |
204 |
Izborna nastava |
1 |
35 |
1 |
35 |
1 |
32 |
102 |
Tjelesna i zdravstvena kultura Matematika u struci Strani jezik II. Stručni predmeti |
|
|
|
|
|
|
|
Ukupno |
7 |
245 |
8 |
280 |
10 |
320 |
845 |
B1*) Tehnologija zanimanja 2/2/1
Naziv predmeta |
Broj sati |
Ukupni broj sati |
|||||
1. razred |
2. razred |
3. razred |
|||||
tjedno |
godišnje |
tjedno |
godišnje |
tjedno |
godišnje |
||
Osnove higijene |
½ |
17 |
- |
- |
- |
- |
17 |
Kemija |
½ |
18 |
- |
- |
- |
- |
18 |
Poznavanje robe i prehrana |
1 |
35 |
1 |
35 |
1 |
32 |
102 |
Biologija s ekologijom |
- |
- |
1 |
35 |
- |
- |
35 |
Ukupno |
2 |
70 |
2 |
70 |
1 |
32 |
172 |
C) Vježbe i praktična nastava
Nastavni predmet |
Broj sati |
Ukupni broj sati |
||
1. razred |
2. razred |
3. razred |
||
godišnje |
godišnje |
godišnje |
||
Vježbe u školi* |
140 |
35 |
- |
175 |
- Bonton - Kuharstvo - Osnove računalstva |
35 35 70 |
- 35 - |
- - - |
35 70 70 |
Praktična nastava** |
760 |
865 |
800 |
2425 |
- u školi: Ugostiteljsko posluživanje s vježbama - u ugostiteljskom objektu |
220
540 |
240
625 |
160
640 |
620
1805 |
Sveukupno |
900 |
900 |
800 |
2600 |
*Škole koje nisu u mogućnosti, zbog neodgovarajućeg prostora i opreme realizirati predviđene vježbe (bontona, kuharstva ili osnova računalstva) dužne su realizirati teoretske sadržaje kao pripreme za vježbu u školi te u pisanom obliku pripremiti upute za izvođenje pojedine vježbe čiju realizaciju će prepustiti licenciranom ugostiteljskom objektu s kojim učenik ima sklopljen ugovor o naukovanju.
**Praktična nastava u školi realizira se u obliku vježbi – ugostiteljsko posluživanje s vježbama. U okviru ugostiteljskog posluživanja s vježbama u školi se realiziraju sadržaji zaštite na radu (najviše 40 sati). Prije početka realizacije praktične nastave u ugostiteljskom objektu učenici prvog razreda moraju položiti ispit iz zaštite na radu. Praktična nastava u ugostiteljskim objektima realizira se temeljem ugovora o naukovanju ili temeljem ugovora o praktičnoj nastavi koje sklapa škola i ugostiteljsko – turističko poduzeće. Nastava se može organizirati i u školskim radionicama škola, ako su za to osigurani potrebni uvjeti i ako se ne mogu sklopiti o naukovanju u praktičnoj nastavi, jer za to ne postoje osigurana radna mjesta u obrtničkim radionicama i poduzećima.
Konobar poslužuje hranu i piće u ugostiteljskim objektima, priprema, održava i uređuje inventar ugostiteljskog objekta.
Poslovi konobara razlikuju se ovisno o tome gdje je konobar zaposlen. Samim time je i opis poslova konobara na različitim mjestima drugačiji te ovisi o uslugama koje se pružaju i o organizaciji rada u ugostiteljskom objektu.
Ako su zaposleni u restoranima ili hotelima i drugim mjestima koji ugošćuju veći broj ljudi, poslovi konobara započinju s pripremom stolnog rublja, stolnog inventara i uređivanjem kolica za posluživanje. Zatim slijedi priprema u prostorima namijenjenim posluživanju gostiju gdje se odvija raspoređivanje stolova i stolaca, njihovo prekrivanje, uređivanje stolova za posluživanje, kao i svi oni poslovi koji se odnose na pitanja kućnoga reda (briga za stolnu dekoraciju, jelovnike, cjenike itd.).
Slijedi doček gostiju (pozdravljanje, određivanje prikladnoga stola, pomoć pri odlaganju garderobe); donošenje jelovnika, vinske karte ili upućivanje u dnevnu ponudu, odnosno preporuka o specijalitetima kuće; uzimanje narudžbe od gostiju, evidentiranje narudžbi, posluživanje hrane, posluživanje pića; pospremanje stola, priprema računa i zahvala na posjetu.
Osim u restoranima i drugim mjestima s ponudom hrane, konobari se mogu zapošljavati i u ugostiteljskim objektima koji pružaju usluge posluživanja pića (primjerice caffe barovi, cocktail barovi, noćni klubovi i dr.).
Razredi - tjedan A - od 4.11.2024..pdf
Razredi - tjedan B - od 4.11.2024.pdf
Nastavnici - tjedan A - od 4.11.2024.pdf
- Obavijest o izboru kan...
- Poziv kandidatima na t...
- Natječaj za posao...
- Obavijest o izboru kan...
- Poziv kandidatima na t...
- Natječaj za posao...
- Obavijest o izboru kan...
- Poziv kandidatima na t...
- Natječaj za posao...
- Obavijest o izboru kan...
- Poziv kandidatima na t...
- Natječaj za posao...
- Obavijest o izboru kan...
- Ispravljeni Poziv kand...
- Poziv kandidatima na t...
HRT1, U istom loncu,... |
> U istom loncu (1. dio) |
> U istom loncu (2. dio) |
> U istom loncu (3. dio) |
> U istom loncu (4. dio) |
> U istom loncu (5. dio) |
> U istom loncu (6. dio) |
Tv Jabuka, Emisija "... |