preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Vijesti

Svjetski dan jabuke 2020.

Autor: Diana Musić, 23. 10. 2020.

Učenici 2. razreda zanimanja Poljoprivredni gospodarstvenik i nastavnik stručnih predmeta Tihomir Vranić obilježili su svjetski dan jabuke.

Učenici su prisustvovali prezentaciji pod nazivom ''Stare sorte jabuka i kako ih očuvati'' u kojoj su se upoznali sa važnošću, poviješću i značajem jabuke u svakodnevici. U prezentaciji je obrađeno oko pedeset starih sorti jabuka, a najzanimljivija su bila narodna imena tih starih sorti.

Naša škola svake godine u proljeće organizira akciju cijepljenja starih sorti jabuka za građanstvo Pitomače i okolice. Nastavnik Tihomir Vranić i učenici zajedno provode cijepljenje starih sorti kojih više nema u prodaji, pa je ovo jedini način da ih se očuva od zaborava i nestanka. Nastavnik i učenici pripremaju podloge za cijepljenje, a zainteresirani građani donose grančice starih sorti kako bi bile nacijepljenje na odgovarajuće jabučne podloge. Svake godine odaziv je izuzetno dobar, što govori o želji da se očuvaju stare sorte jabuka za buduće naraštaje.

Učenici su pripremili i poseban pano na temu ''Svjetski dan jabuke''.
Raspored sati
Vremenik provjera
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Projekti i kampanje

 

Anketa
Sviđaju li Vam se naše nove stranice?


Oglasna ploča
Naša škola u medijima
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju