Međunarodni dan kuhara
Autor: Diana Musić, 24. 10. 2019.
U srijedu, 23.10 obilježili smo Međunarodni dan kuhara. Vrata školskog praktikuma i svoje kuhinje otvorio je malim gostima voditelj radionice Darko Baričević. Posjetili su nas učiteljice i učenici razredne nastave OŠ Petra Preradovića iz Pitomače, te učenici OŠ August Cesarec iz Špišić Bukovice i učenici područnih škola iz Velike Črešnjevice i Okrugljače.
Na prijedlog Hrvatskog kuharskog saveza, aktiv ugostitelja naše škole pridružuje se obilježavanju Međunarodnog dana kuhara pod sloganom „How Healthy Food Works“ odnosno „Kako djeluje zdrava hrana“. Cilj je bio educirati učenike o zdravoj prehrani i zdravim prehrambenim navikama kroz radionicu izrade i prezentacije zdrave hrane pod nazivom „Jesen na stolu“.
Pa su tako i veliki i mali kuhari prvenstveno koristili plodove bogate jeseni (buča, jabuka, šljiva, kukuruz, ječmena kaša, tikvice i drugo) u izradi raznih kulinarskih zalogaja, a sve uz puno igre i smijeha. Na kraju dana učenicima su uručene prigodne diplome.
Druženje malih i velikih kuhara primjer je lijepe i pozitivne suradnje osnovnih i srednjih škola koju naša škola sve više jača i potiče.
Razredi - tjedan A - od 11.03.2024..pdf
Razredi - tjedan B - od 11.03.2024.pdf
Nastavnici - tjedan A - od .11.03.2024.pdf
HRT1, U istom loncu,... |
> U istom loncu (1. dio) |
> U istom loncu (2. dio) |
> U istom loncu (3. dio) |
> U istom loncu (4. dio) |
> U istom loncu (5. dio) |
> U istom loncu (6. dio) |
Tv Jabuka, Emisija "... |