preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Novi promotivni video Srednje škole Stjepana Sulimanca


Vijesti

Od 16.3.2020. ONLINE NASTAVA

Autor: Diana Musić, 16. 3. 2020.

Poštovani učenici i roditelji,
prema uputi ministrice prof.dr.sc. Blaženke Divjak #online nastava bi za naše učenike trebala započeti od srijede. Trenutačno nastavnici i stručne službe Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači ulažu maksimalne napore kako bismo uspostavili sustav učenja na daljinu. Sustavi lokalno, ali niti globalno nisu dimenzionirani za ovakvo opterećenje pa rade usporeno i sa zastojima. Stoga molimo za strpljenje i razumijevanje, a sustavi bi uskoro trebali funkcionirati bez većih zastoja.

Ovom prilikom želimo vam skrenuti pozornost na nekoliko stvari:
- Kada uspostavimo sustav online učenja, učenici ne moraju raditi u realnom vremenu (od 8 do 15 sati), nego sve zadatke možete izvršavati tijekom dana jer razumijemo da učenici možda imaju teškoća pristupiti internetu ili dijele uređaj s braćom i sestrama. Dakle, bilo kada u tijeku dana je prihvatljivo da učenici odrade svoje obaveze. Međutim, nije prihvatljivo da se učenici uopće ne prijavljuju u sustav i ne izvršavaju svoje obveze.
-Učitelji i nastavnici će pratiti aktivnosti učenika, davati im zadatke, poticati ih na rad i okupljati u virtualne učionice.
-Učenici će, koliko je god to moguće, dobivati povratne informacije o svojem radu i napretku (vrednovanje kao učenje, vrednovanje za učenje).
- Tijekom nadolazeća dva tjedna neće biti ocjenjivanja.
- Upozoravamo sve učenike na primjerene oblike ponašanja u virtualnom okruženju. To znači da vrijede slična pravila primjerenog ponašanja i ophođenja kao i u učionici. Odnosno, učenici za neprimjerene oblike mogu snositi posljedice.
- Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih pokrenula je mrežni portal za virtualnu nastavu. Portalu se može pristupiti preko poveznice: http://nastava.asoo.hr. Na portalu će se od ponedjeljka 16. ožujka 2020. objavljivati sadržaji u digitalnom obliku za održavanje online nastave za strukovne škole u svih 13 strukovnih obrazovnih sektora.
- Razrednici su u stalnom kontaktu sa našim učenicima, te će ih obavještavati putem Vibera na zajedničkim grupama.
- Aktivacija vaših računa putem poveznice https://office365.skole.hr trebala bi sada raditi bez većih poteškoća.
Raspored sati
Vremenik provjera
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Projekti i kampanje

 

Anketa
Sviđaju li Vam se naše nove stranice?


Oglasna ploča
Naša škola u medijima
CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju