Rezidba vinograda u vinogradu Podruma Vineda Vukosavljevica
Autor: Marina Markanović, 10. 3. 2023.
Učenici SŠ Stjepana Sulimanca 3. ožujka 2023. godine, zanimanja Poljoprivredni gospodarstvenik, sudjelovali u praktičnoj edukaciji rezidbe vinograda kao „Primjer dobre prakse“. Rezidba se provela u vinogradu Podruma Vineda Vukosavljevica.
Kako to radi Podrum Vineda u svojim vinogradima, demonstrirao nam je djelatnik Vedran Grivić (kako treba izvršiti rezidbu - osnovni principi i pravila rezidbe). Podrum Vineda u svojim vinogradima provodi rezidbu vinove loze na uzgojni oblik Guyot jedan lucanj - jedan reznik, no zbog načina tehnologije obrade i zaštite vinograda u rezervi ostavljaju još jedan reznik. Dakle, provode rezidbu jedan licanj - dva reznika.
Nakon pokazne demonstracije, učenici uz pomoć i nadzor nastavnika te djelatnika Podruma Vineda su provodili rezidbu jednog dijela vinograda. Tijekom rada učenici su postavljali pitanja vezana uz rezidbu, zapažali su pojedine elemente trsa i prakticirali tehniku rezidbe.
Nakon obavljenog posla učenici su izrazili svoje zadovoljstvo usvojenom praktičnom vještinom. Nastavnici u pratnji učenika su bili: Vranić Tihomir, Dalibor Petričušić, Ivan Đurišević i Tomislav Kakša.
Zahvaljujemo Podrumu Vineda Vukosavljevica na pružanju mogućnosti edukacije učenika u realnom sektoru kroz primjer dobre prakse.
Razredi - tjedan A - od 11.03.2024..pdf
Razredi - tjedan B - od 11.03.2024.pdf
Nastavnici - tjedan A - od .11.03.2024.pdf
HRT1, U istom loncu,... |
> U istom loncu (1. dio) |
> U istom loncu (2. dio) |
> U istom loncu (3. dio) |
> U istom loncu (4. dio) |
> U istom loncu (5. dio) |
> U istom loncu (6. dio) |
Tv Jabuka, Emisija "... |