preskoči na sadržaj

Srednja škola Stjepana Sulimanca

 > Naslovnica
Novi promotivni video Srednje škole Stjepana Sulimanca


Vijesti

Tjedan cjeloživotnog učenja - interaktivna radionica kuharstva

Autor: Marina Markanović, 10. 12. 2024.

U školskom praktikumu kuharstva Srednje škole Stjepana Sulimanca, u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja, u petak 6. 12. 2024. održana je interaktivna radionica kuharstva s temom tradicionalna jela od heljde.

Polaznici radionice bili su učenici 2.d i 3.d razreda, smjer kuhar i članice udruge Čuvarice kulturne baštine iz Kladara te članice Udruge umirovljenika Općine Pitomača.
Tijekom radionice polaznici su prigotovljavali paštetu od tune i heljde, kruh od heljde, pljeskavice s heljdom, juhu od heljde i krumpira, piletinu s porilukom i heljdom, svinjski kare s heljdom u WOK-u i kremu od heljde s kompotom od višanja.
Radionicu je organizirao i vodio prof. kuharstva Darko Baričević.
Hvala svim sudionicima radionice na doprinosu očuvanja tradicionalne gastronomije podravskoga kraja.
Više fotografija možete pogledati na Facebook stranici naše Škole.
 




CMS za škole logo
Srednja škola Stjepana Sulimanca / Dravska 41, HR-33405 Pitomača / ss-stjepana-sulimanca.skole.hr / ured@ss-stjepana-sulimanca.skole.hr
preskoči na navigaciju