TJEDNI I GODIŠNJI FOND NASTAVNIH SATI
- AGROTURISTIČKI TEHNIČAR
Zajednički dio okvirnog nastavnog plana |
|||||
Redni Broj |
Nastavni Predmet |
Tjedni broj sati |
|||
I. razred |
II. razred |
III. razred |
IV. razred |
||
1. |
Hrvatski jezik |
3 |
3 |
3 |
3 |
2. |
Strani jezik 1 |
2 |
2 |
2 |
2 |
3. |
Povijest |
2 |
2 |
- |
- |
4. |
Tjelesna i zdravstvena kultura |
2 |
2 |
2 |
2 |
5. |
Politika i gospodarstvo |
|
|
- |
2 |
6. |
Etika / Vjeronauk |
1 |
1 |
1 |
1 |
7. |
Matematika |
2 |
2 |
2 |
2 |
8. |
Kemija |
2 |
2 |
- |
- |
9. |
Fizika |
2 |
- |
- |
- |
10. |
Računalstvo |
|
2 |
2 |
- |
|
Ukupno opći dio |
16 |
16 |
14 |
12 |
Posebni stručni dio okvirnog nastavnog plana |
|||||
1. |
Turistička geografija Hrvatske |
2 |
- |
- |
- |
2. |
Čovjek, zdravlje i ekologija |
2 |
2 |
- |
- |
3. |
Prehrana i poznavanje robe |
|
1+1* |
- |
- |
4. |
Kuharstvo |
|
|
1+1* |
1+2* |
5. |
Ugostiteljsko posluživanje |
|
|
- |
1+1* |
6. |
Turizam i marketing |
|
|
- |
1+1* |
7. |
Bilinogojstvo |
1 + 1* |
1+1* |
2+1* |
- |
8. |
Stočarstvo |
1 + 1* |
1 |
1+1* |
- |
9. |
Ekološka poljoprivreda |
|
|
1+1* |
- |
10. |
Hortikulturno uređenje gospodarstva |
|
|
- |
1+1* |
11. |
Izborni i fakultativni predmeti: Ribogojstvo; Konjogojstvo; Pčelarstvo; Uzgoj južnih kultura; Ratarstvo; Kunićarstvo; Ljekovito bilje; Prerada mlijeka; Lovstvo; Vinarstvo; Gljivarstvo; Etnologija; Knjigovodstvo; Prerada i čuvanje poljoprivrednih proizvoda; Tržište; Ovčarstvo; Kozarstvo; Izrada autohtonih suvenira… |
1 + 1* |
1+1* |
1+1* |
1+1* |
12. |
Praktična nastava |
4 + 3* |
4+3* |
4+4* |
3+4* |
Ukupno stručni dio: |
17 |
16 |
19 |
18 |
|
|
|||||
SVEUKUPNO: |
33 |
32 |
33 |
30 |
|
Stručna praksa: |
105 |
105 |
105 |
96 |
*Napomena: vježbe i praktična nastava se održavaju u grupama do 15 učenika; praktična nastava dijeli se na dva područja i to na područje poljoprivrede + područje ugostiteljstva. U I. i II. godini praktični dio nastave iz ugostiteljstva pokriva područje kuharstva, dok u III. i IV. godini u polovici propisane satnice održava se praktična nastava kuharstva a u drugoj polovici ugostiteljskog posluživanja. Stručna praksa odvija se tijekom cijele godine ovisno o sezoni i agrotehničkim rokovima i to 60 sati na poljoprivrednom dobru škole a ostatak propisane satnice u objektima seoskog turizma i Uredu turističke zajednice.
Agroturistički tehničari su kadrovi osposobljeni za rad prvenstveno u turističkim objektima koje pružaju usluge seoskog, ekološkog ili rekreativnog turizma na kontinentu, primorju i otocima te vođenje obiteljskih turističko-poljoprivrednih gospodarstava. Nakon završnog ispita mogu se zaposliti u turističkim, ugostiteljskim i poljoprivrednim tvrtkama, ili nastaviti školovanje na srodnim visokim učilištima i fakultetima.
Nastavnici - tjedan B - od 30. studenog.pdf
Raspored 4.c od 2. studenog 2020..pdf
Razredi - tjedan A - od 30. studenog.pdf
Razredi - tjedan B - od 30. studenog.pdf
HRT1, U istom loncu,... | ![]() |
> U istom loncu (1. dio) |
> U istom loncu (2. dio) |
> U istom loncu (3. dio) |
> U istom loncu (4. dio) |
> U istom loncu (5. dio) |
> U istom loncu (6. dio) |
![]() |
Tv Jabuka, Emisija "... | ![]() |
![]() |